Kartverket besøkte Luster

Kartverket besøkte Luster

Kommunene og Kartverket har arenaer for samhandling, men vi ønsket å ta det et skritt videre. Luster kommune inviterte derfor Kartverket til “en dag i en småkommune”, og gjett om Kartverket leverte! Hannah Cook kom for å være med oss i hele to dager denne uka, og fikk et ærlig innblikk i vår hverdag som matrikkelførere og landmålere i kommunene. Vi diskuterte åpent om grunnbok-, tinglysings-, matrikkel-, og digitaliseringsutfordringer slik vi opplever dem i en digital hverdag. Hannah fortalte oss masse om med hva og hvordan Kartverket jobber med kvalitetsheving og utvikling fra deres side. Det er ingen tvil om at vi sammen har mange spennende utfordringer foran oss, men det er heller ingen tvil om at vi sammen kan få det til!

Hannah fikk være med på forberedelse til og gjennomføring av oppmålingsforretning, men ikke uten å bidra! Bildet viser Hannah som måler en gammel grensestein i vakre Veitastrond, og hun har båret utstyr og snakket med parter.

I tillegg til å få vist frem utfordringer på skjermen, fikk vi altså også vise dem i terrenget. Det tror vi er meget nyttig.
Tusen takk til Hannah for at du var med Bjorn Inge Fossen og jeg på jobb, og takk for at du delte innblikk i deres hverdag!”

Tekst og foto: Ole Morten Mjelstad

Annonser