Fornøyde Geogründere

Fornøyde Geogründere

– Det er første gang vi har vunnet en pris – og det var helt supert for oss å delta på Geomatikkdagene, sier gründerne.

Det er Jørgen Ekvoll og Knut Ole Sjøli som er gründerne bak Systemapic. Systemapic er en publikasjon- og kommunikasjonsportal på nett for profesjonelle og bedrifter som jobber med store mengder kart- og geodata, og løsningen gjør det enkelt å lage prosjekter og overføre store mengder data uavhengig av filformat og projeksjoner.

– Vi startet Systemapic da vi fikk en henvendelse fra WWF om å lage en kart over arktiske områder – og nå utvikler vi ideen videre til også å bli en sosial plattform for alle i GIS-bransjen. Vi har fått gode kontakter i bransjen allerede – og det er fint for oss å delta på samlinger som Geomatikkdagene hvor bransjen møtes, sier Ekvoll.

Kåring av «Årets Geogründer» ble innført under Geomatikkdagene på Lillehammer i 2015, for å løfte frem enkeltpersoner eller oppstartsbedrifter som kombinerer teknologi og kartdata på innovative måter. Belønningen er profileringen de får i form av å snakke i plenum på konferansen – men Systemapic får naturligvis også delta gratis på neste års Geomatikkdager, og kan forhåpentligvis knytte flere kontakter med bransjen.

– Vi forteller til alle vi møter at vi ble kåret til Årets Geogründer, så vi er veldig fornøyd, fastslår Ekvoll.

Det var i alt tre aktører som var med og konkurrerte om å bli Årets Geogründer 2016. Road2Zero er en løsning som blir utviklet av to studenter på NMBU, en app som skal kartlegge hvor miljøvennlig du reiser. Den tredje konkurrenten var IntraHouse, som med sin løsning by.no lager en plattform som gjør det lettere for kommuner, bedrifter og sluttbrukere å koble sammen kartdata med relevant informasjon fra alt fra åpne datakilder til ulike sosiale nettsted.

Alle de tre konkurrentene fikk mange stemmer da deltakerne på Geomatikkdagene skulle kåre en vinner. GeoForum gratulerer Systemapic med seieren – og takker Road2Zero og IntraHouse for at de stilte opp i konkurransen!

Annonser