Laster Hendelser

« All Events

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Geo Workshop – Oppdatert situasjonsbilde: Operativ bruk av satellittdata i krise og beredskap

25. september 2017 kl. 12:00 - 27. september 2017 kl. 12:00

Arrangør: Nasjonalt utdanningssenter for samfunnssikkerhet og beredskap

EUs sitt jordobservasjonsprogram satellittprogram Copernicus, som skal være Europas øye mot jorden og hvor ESA utvikler Sentinel-satellittene og EU utvikler tjenestene.

De første satellittene har vært oppe noen år og nye blir sendt opp med ennå flere muligheter for operativt bruk. Etter som Norge har bidratt med en god del penger inn i prosjektet er disse dataene GRATIS for oss, så nå er det på tide at vi begynner å se mulighetene og tar disse dataene i bruk.

Mange etater og kommuner har de siste årene fått tilgang til en rekke “nye” data som, Laser-data, IR-data, termisk-data osv. I tillegg er satellittdata fra EUs Copernicus program gjennom Sentinel satellittene nå fritt tilgjengelig for alle, både etater, kommuner, industrien og allmenheten. Det gjelder å få kunnskap til å utnytte disse slik at de kan utnyttes i beredskap og krisesammenheng. Norge har etablert rask tilgang på flere av disse dataene og de er tilgjengelig innen minutter eller timer etter opptak. Dette gir mange nye muligheter.

Med denne workshopen ønsker vi å samle alle interesserte som arbeider med beredskap og krisehåndtering, spesielt de som jobber med å fremskaffe og tilgjengeliggjøre geodata og kart i hektiske situasjoner. Gjennom workshopen skal en få kunnskap om henting av data, bearbeiding og konkret bruk i ulike situasjoner.

Dersom du har spørsmål, ta kontakt med kursleder Stein Moen på telefon 908 24 889, eller e-post: moen.stein@gmail.com

Annonser